VEČEŘI Z NEJKVALITNĚJŠÍCH SUROVIN?

02.01.2020

Poradíme, jak na to! Daleko důležitější než cena jsou totiž ukazatele kvality jako čerstvost, zralost, původ, žádné náhražky nebo poctivé značení. Stačí se lépe vyznat ve složení potravin a řídit se značkami kvality, které výběr usnadní.

Kuřecí maso

U kuřecího si hlídejte zejména způsob uchovávání masa a také jeho původ, který se u kuřat na obalu uvádí povinně. Tuzemská kuřata nesmí být krmena masokostní moučkou a chlazena vodou, a tak platíte jen za maso, ne za vyšší množství absorbované vody.

Těstoviny

Na trhu najdeme široký sortiment těstovin dle složení, použití, tvaru, tvarování či technologie výroby. My doporučujeme kvalitní vaječné těstoviny, které jsou oproti bezvaječným výživnější, protože mají díky obsaženým vejcím více bílkovin. Pak záleží už jen na vás, zda máte raději těstoviny uvařené doměkka, nebo takzvaně „na skus“.

Smetana

Smetanu nevybírejte jen podle data minimální trvanlivosti a obsahu tuku, ale také dle jejího využití. Na vaření je nejvhodnější smetana ke šlehání s min. obsahem tuku 31 %. Na trhu dále najdeme smetanu vysokotučnou, zahuštěnou neslazenou smetanu a zahuštěnou slazenou smetanu, sušenou smetanu nebo smetanu kysanou.

Listový špenát

Špenát seženete konzervovaný, nasekaný, dehydrovaný nebo mražený. V českých prodejnách najdeme špenát nejčastěji mražený nebo čerstvý. Dejte přednost čerstvému listovému špenátu od prověřených pěstitelů.

Zpět
Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací